Zajímavosti z Astronomického setkání

Tak máme za sebou poslední setkání před létem. Protože tam padlo pár informací, které stojí za připomenutí a viděli jsme i zajímavá videa, připomínáme se tímto článkem.

V první řadě řešíme, jak by si lidé nejlépe přáli umístit kontakt na nás. Současný redakční systém je pravda poněkud zastaralý a tak se na to zkusím přes léto zaměřit, ale momentálně tedy najdete kontakt aspoň v sekci o nás, kde je mail na Martina Gembece.

No a další důležité info bylo k akcím v létě. Rozhodli jsme se v nejbližím vyjasnění, které bude možná už za pár dní, udělat rozlučku s  planetou Saturn. Kromě toho máme přes léto nějaké stálé akce. Jedna na denní pozorování Slunce v h-alfa a v bílém světle (Anenská pouť) a dále noční Hvězdičkovou noc. Zbývající je na aktivitě vás, co nás znáte, abyste se nám připoměli a my vás rádi vezmem na pozorování někam za město. K acím čtěte v menu Akce Jizerky.

Poslední se týká odkazů na zajímavá videa z našeho setkání. Přiznám se, že se i mně moc líbilo to vidět na velkém plátně. Stáhnout si můžete všechny zajímavé odkazy a fotografie zabalené do zipu. Níže jsou na nejzajímavější videa přímé odkazy.

El cielo de Canarias od Daniela Lópeze. The Mountain od Terje Sørgjerda. Efektní video o raketoplánu Endeavour s hudbou a perfektními závěry ze startu. Pohledy z raketoplánu na Zemi s hudbou a komentářem. Úplné zatmění Měsíce od Miloše Žáka a Roberta Barsy.

Za KaL Martin Gembec

Komentáře byly uzavřeny.